Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ θα είναι υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) για την καγκελαρία και θα αντιμετωπίσει την Άνγκελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο του 2013.
Το SPD επιβεβαίωσε επίσημα την υποψηφιότητα του Στάινμπρουκ, σύμφωνα με δηλώσεις του ο πρόεδρου του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Η διευθυντική ομάδα του κόμματος θα συναντηθεί την Δευτέρα, όταν «θα προτείνω τον Πέερ Στάινμπρουκ για τη θέση του υποψηφίου για την καγκελαρία στις εκλογές του 2013», είπε ο Γκάμπριελ σε συνέντευξη Τύπου.

«Το να χαλιναγωγηθούν οι χρηματαγορές και το να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική ισορροπία είναι στο επίκεντρο της εκστρατείας μας για το 2013 και είμαστε πεισμένοι ότι ο Πέερ Στάινμπρουκ είναι ο καλύτερος υποψήφιος για αυτό και ο καλύτερος καγκελάριος που μπορεί να βρει η Γερμανία», είπε ο Γκάμπριελ.

Ο Στάινμπρουκ έχει αναφέρει σε δηλώσεις του ότι δεν ενδιαφέρεται να υπηρετήσει σε άλλον ένα «μεγάλο συνασπισμό» υπό την Μέρκελ, όπως είχε συμβεί όταν το SPD συμμετείχε στην κυβέρνηση την περίοδο 2005-2009, αλλά θέλει να ηγηθεί μιας εντελώς νέας κυβέρνησης σε συμμαχία με τους Πράσινους.