Ο Alberto Casillas, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Μαδρίτη, είναι ο νέος «ήρωας» της πόλης, αφού τα έβαλε με τα ΜΑΤ της χώρας, προστατεύοντας έντρομους διαδηλωτές στο πλαίσιο των αντιδράσεων κατά των μέτρων λιτότητας που έλαβαν χώρα μέσα στην εβδομάδα.

Το κατάστημα του Casillas, Cafetería Prado, στην οδό Paseo del Prado 16, κάποια στιγμή γέμισε έντρομους διαδηλωτές. Σύμφωνα με τον ίδιο,  επειδή η κατάσταση ήταν έκρυθμη, στάθηκε ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους διαδηλωτές  στην είσοδο του μαγαζιού. «Τους εξήγησα ότι είχε πολύ κόσμο μέσα και ότι θα γινόταν μακελειό. Τους είπα ακόμη ότι θα περνούσαν μόνο πάνω από το πτώμα μου. Υπήρχαν και μικρά παιδιά μέσα!» υπογράμμισε, στηλιτεύοντας την επιθετικότητα των ισπανικών ΜΑΤ.  

Ο Javi Julio, φωτογράφος, παρών στο συμβάν και ο άνθρωπος που το αποτύπωσε με τη μηχανή του, έγραψε στο twitter : «Πρώτα εμπόδισε τους αστυνομικούς να περάσουν, μετά ζήτησε από τους διαδηλωτές να μην πετούν άλλες πέτρες εναντίον τους και στη συνέχεια προσκάλεσε το πλήθος να φάει».

Πλέον, οι Μαδριλένοι διατηρούν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους για τον «Alberto τους.