Η δίκη του πρώην μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου, Πάουλο Γκαμπριέλε, αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο, σε ένα από τα πιο δυσάρεστα περιστατικά στην πρόσφατη ιστορία του Βατικανού.Ο 46χρονος άντρας κατηγορείται για κλοπή προσωπικών απόρρητων εγγράφων του Ποντίφικα, τα οποία στη συνέχεια προωθούσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γκαμπριέλε ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να προβεί σε αυτές τις πράξεις στην προσπάθειά του να «καθαρίσει» τη διαφθορά στην έδρα της Ρωμαϊκής Καθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γκαμπριέλε παραδέχτηκε στους ανακριτές ότι ενήργησε επειδή είδε «κακό και διαφθορά παντού μέσα στην Εκκλησία» και ήθελε να ξεσκεπάσει τις κακοήθειες, «αφού ο Πάπας δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένος».

Το περιεχόμενο των εγγράφων υποδείκνυαν ότι υπήρχαν αντιπαραθέσεις μεταξύ των ανώτατων κλιμακίων της Εκκλησίας ως προς την εξουσία.


Ο Γκαμπριέλε χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «όργανο του Αγίου Πνεύματος».

Αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης έως τέσσερα έτη. Ωστόσο, μπορεί να του δοθεί χάρη από τον Πάπα.

Ο Π.Γκαμπριέλε δικάζεται μαζί με τον τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, Κλαούντιο Σκιαρπελέτι, ο οποίος κατηγορείται ότι βοήθησε στην διάπραξη του εγκλήματος.

Πηγή: tanea.gr
TAGS