Δύο αξιωματικοί της αστυνομίας σκοτώθηκαν και οι δολοφόνοι τους έκλεψαν τα υπηρεσιακά όπλα τους στην πόλη Γκαρίσα στα βόρεια της Κένυας, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές αρχές.  
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου ένα εννιάχρονο αγόρι σκοτώθηκε στο Ναϊρόμπι από έκρηξη χειροβομβίδας που, σύμφωνα με την αστυνομία, εκτόξευσαν μέσα σε εκκλησία συμπαθούντες των Σομαλών ανταρτών αλ-Σεμπάμπ.  

Η Κένυα συγκλονίζεται από αλλεπάλληλες επιθέσεις από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν έστειλε στρατιώτες στη Σομαλία για να καταδιώξουν τους ισλαμιστές αντάρτες, τους οποίους κατηγορεί για απαγωγές αστυνομικών και Δυτικών τουριστών.

Πριν από λίγες ημέρες ο κενυατικός στρατός εξαπέλυσε αιφνιδιαστικά επίθεση στο λιμάνι Κισμάγιου της νότιας Σομαλίας, που θεωρείται προπύργιο των αλ-Σεμπάμπ, αναγκάζοντας τους αντάρτες να το εγκαταλείψουν.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Γκαρίσα, όπου σημειώθηκε το τελευταίο επεισόδιο, είναι σομαλικής καταγωγής. Οι δράστες επέβαιναν σε ένα ταξί και αφού τους πυροβόλησαν, κατέβηκαν από το όχημα και έκλεψαν τα όπλα τους. Λίγη ώρα αργότερα τα όπλα βρέθηκαν σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης.