Πέθανε, χθες το πρωί, ο πρόεδρος της Κροατικής Βουλής, Μπόρις Σπρεμ ο οποίος έπασχε από πολλαπλό μυέλωμα και νοσηλευόταν από τις 23 Αυγούστου στο Καρκινικό Κέντρο MD Anderson του Χιούστον των ΗΠΑ.
Παρά την εντατική θεραπεία στην οποία υποβαλλόταν ο Μπόρις Σπρεμ, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χθες σταμάτησαν οι ζωτικές λειτουργίες του. Η κηδεία του Μπόρις Σπρεμ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Ζάγκρεμπ, ημέρα εθνικού πένθους στην Κροατία.

Ο Μπόρις Σπρεμ γεννήθηκε το 1956 στην κοινότητα Κοπρίβνιτσκι Μπρέγκι στο βορειοδυτικό τμήμα της Κροατίας και ήταν απόφοιτoς της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ. Ήταν μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), διετέλεσε προϊστάμενος του γραφείου του προέδρου της Κροατίας Στιέπαν Μέσιτς από το 2005 έως το 2007 και μετά τις βουλευτικές εκλογές, το Δεκέμβριο του 2011 εξελέγη πρόεδρος της Κροατικής Βουλής.

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στην οικογένεια του εκλιπόντος απέστειλαν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς και Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Στιέπαν Μέσιτς οι πρόεδροι των πολιτικών κομμάτων, η πρόεδρος του Κοσόβου Ατιφέτα Γιαγχιάγκα, οι πρόεδροι της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Λαών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Μπόζο Λιούμπιτς και Ντράγκαν Τσόβιτς.