Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, περιλαμβανομένων τριών στρατιωτών του NATO, σκοτώθηκαν ενώ άλλοι τουλάχιστον 60 τραυματίστηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι με στόχο μια κοινή πεζή περιπολία δυνάμεων του αφγανικού στρατού και της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν.
Ο βομβιστής-καμικάζι, που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί σε μια πολυάσχολη αγορά στην πόλη Χοστ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, σκοτώνοντας δέκα πολίτες και έξι αστυνομικούς, σύμφωνα με το γραφείο της κυβερνήτη της Χοστ.

Τουλάχιστον 61 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν από την επίθεση, ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη, που επιρρίπτει την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση στους αντάρτες των Ταλιμπάν.

Η διεθνής συμμαχία υπό το NATO ανέφερε ότι τρεις στρατιώτες και ένας πολίτης μεταφραστής σκοτώθηκαν σε επίθεση στο ανατολικό Αφγανιστάν, χωρίς να διευκρινίζει την τοποθεσία.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο.

«Η επίθεση έγινε από τον ήρωα μουτζαχεντίν (σ.σ. "ιερό μαχητή") Σουάιμπ Κουντούζι που πυροδότησε ένα γιλέκο γεμάτο εκρηκτικά, με αποτέλεσμα τους θανάτους οκτώ Αμερικανών στρατιωτών και ενός μεταφραστή», υποστήριξε ο Μουτζαχίντ προσθέτοντας ότι έξι (Αφγανοί) αστυνομικοί σκοτώθηκαν επίσης.