Με πρόσχημα τα χημικά όπλα, οι ΗΠΑ εργάζονται για την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Μουάλεμ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο al Mayadeen, που εδρεύει στη Βηρυτό.


Ο υπουργός, πάντως, παρέμεινε ασαφής σχετικά με την κατοχή χημικού οπλοστασίου από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

«Αυτά τα χημικά όπλα στη Συρία, αν υπάρχουν, το λέω σαφώς, αν υπάρχουν, πώς είναι δυνατόν να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον του λαού μας! Πρόκειται για παραλογισμό», δήλωσε, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδόθηκαν από το κανάλι.

Σημειώνεται ότι το καθεστώς της Συρίας αναγνώρισε για πρώτη φορά στα τέλη Ιουλίου ότι κατέχει χημικά όπλα και απείλησε να τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση δυτικής στρατιωτικής επέμβασης, αλλά ποτέ εναντίον του λαού του. Η Ουάσιγκτον είχε τότε χαρακτηρίσει την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων «κόκκινη γραμμή».

Ο Μουάλεμ είπε επίσης ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να γεύονται το δηλητήριο της τρομοκρατίας που οι ίδιες υποστηρίζουν», αναφερόμενος στο θάνατο του πρέσβη των ΗΠΑ στην Βεγγάζη της Λιβύης στις 11 Σεπτεμβρίου.

TAGS