Ένα ελαττωματικό ιπτάμενο φαναράκι ήταν αρκετό για να ξεσπάσει φωτιά και να προκληθούν ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σε σκάφη που βρίσκονταν ελλιμενισμένα στη μαρίνα του Αγίου Ραφαήλ, στη Λεμεσό.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 23:00 την Κυριακή και κατέστρεψε ολοσχερώς μικρό ταχύπλοο και δυο σκάφη αναψυχής, ενώ τρίτο υπέστη ελαφρές ζημιές.

«Με την άμεση επέμβαση όμως της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς τα σκάφη είναι κατασκευασμένα από εύφλεκτα υλικά και η φωτιά είχε πάρει εκτεταμένες διαστάσεις από την πρώτη στιγμή», είπε και σημείωσε ότι αποτράπηκε η επέκταση της φωτιάς σε πολυτελέστατα και πανάκριβα σκάφη που ελλιμενίζονται στη μαρίνα.

Μετά από εξετάσεις και μαρτυρία που εξασφάλισε η αστυνομία, διαπιστώθηκε πως η φωτιά ξεκίνησε από ιπτάμενο φαναράκι, που προφανώς χρησιμοποιήθηκε σε κάποια εκδήλωση, αλλά αντί να ανεβεί στο ουρανό, έπεσε επάνω στα σκάφη.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ υπέδειξε πως αυτού του είδους τα αντικείμενα είναι πολύ επικίνδυνα και κάλεσε το κοινό να αποφεύγει τη χρήση τους.


Πηγή: sigmalive.com