Σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση καρκινικού όγκου στον προστάτη αναμένεται να υποβληθεί εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος.
Όπως διευκρινίζεται πάντως ο όγκος είναι ήσσονος σημασίας και μη-επιθετικός.

«Είναι ένας μικρός όγκος, βρίσκεται σε έναν αδένα και δεν είναι επιθετικός», ανέφερε ο 61χρονος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς το έθνος από το προεδρικό παλάτι στην Μπογκοτά, πλαισιωμένος από το γιατρό του και τη σύζυγό του.

Ο Σάντος, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από δύο χρόνια και μόλις άρχισε διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες FARC της Κολομβίας, δήλωσε ότι θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση την Τετάρτη.

«Θα μείνω στην κλινική λίγες μέρες. Θα αντιμετωπίσω λίγους φυσικούς περιορισμούς, αλλά θα συνεχίσω την άσκηση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος της Δημοκρατίας », ανέφερε ο Χουάν Μανουέλ Σάντος.

«Με τη βοήθεια του Θεού, αυτό θα μετατραπεί σε μία ακόμη πρόκληση, από αυτές που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει στην ζωή», πρόσθεσε.

Ο Σάντος, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Αύγουστο του 2010, είναι ένας από τους λατινοαμερικανούς ηγέτες στους οποίους διαγνώστηκε προσφάτως καρκίνος.