Την πώληση της χαλυβουργίας στο Σμεντέρεβο ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών  της Σερβίας, Μλάντζαν Ντίνκιτς, ενώ ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσει διεθνής διαγωνισμός.  
Ο κ. Ντίνκιτς ισχυρίστηκε ότι ήδη διεξάγονται διαπραγματεύσεις «με μεγάλη ρωσική εταιρία» που εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον.  

«Ο διαγωνισμός ανοίγει διότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλη ρωσική εταιρεία να κινήσει την παραγωγή στο Σμεντέρεβο. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο και έχει ήδη συμφωνηθεί το επενδυτικό πλαίσιο, βάσει του οποίου, θα κατασκευαστούν και νέες παραγωγικές μονάδες», ανέφερε ο κ. Ντίνκιτς.   

Ο σέρβος υπουργός συμπλήρωσε ότι το κράτος θα διατηρήσει το 25% των μετοχών της χαλυβουργίας στο Σμεντέρεβο.  

Σερβικές κυβερνητικές πηγές, πριν από μερικές εβδομάδες, διέδιδαν ότι τρεις εταιρείες ενδιαφέρονται για τη χαλυβουργία στο Σμεντέρεβο: η UGMK (Επιχείρηση Ορυκτών μετάλλων των Ουραλίων), η United Pilsen και η ουκρανική DoneckStalj.  

Προτεραιότητα δίδονταν στη ρωσική UGMK, η οποία το 2010 είχε έσοδα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια και καθαρά κέρδη 742 εκατομμύρια δολάρια.  

Η UGMK, σήμερα, διέψευσε ότι ενδιαφέρεται για το Σμεντέρεβο. «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτή η σερβική χαλυβουργία και δεν καταθέσαμε καμία προσφορά» ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αντρέι Κοζίτσιν.