Η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γαλλίας, κατά των περικοπών του προϋπολογισμού που πλήττουν τον κλάδο, έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σήμερα στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα των France Télévisions και Radio France.
Τα προγράμματα των τηλεοπτικών δικτύων France 2, France 3 και France 1ère όπως και των ραδιοφωνικών σταθμών France Inter, France Info, France Culture, France Musique και Fip πλήττονται από τις περικοπές αυτές.

Το 2013 ο όμιλος France Télévisions (France 2, France 3, France 4, France 5 καιFrance Ô), που λαμβάνει το μεγαλύτερο κονδύλι του προϋπολογισμού για τον δημόσιο οπτικοακουστικό τομέα, θα υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση. Θα λάβει 2,453 δισεκατομμύρια ευρώ, μια πτώση 2,3% σε σχέση με φέτος, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Η μείωση του ποσού ανέρχεται σε 85 εκατομμύρια ευρώ.

Στο Radio France οι περικοπές είναι λιγότερες. Ο όμιλος θα λάβει 611,7 εκατομμύρια ευρώ από δημόσιους πόρους, μια μείωση κατά 0,5% σε σχέση με το 2012.

Στο πλαίσιο των περικοπών, εκπομπές θα καταργηθούν στο France Inter, το μεγαλύτερο ραδιοφωνικό σταθμό του ομίλου Radio France, ενώ οι καθιερωμένες ειδησεογραφικές εκπομπές αντικαθίστανται από μουσικά προγράμματα.

Όσον αφορά στα προγράμματα του ομίλου France Télévisions, καταργούνται τα γυρίσματα ταινιών στη Λιόν της κεντροανατολικής Γαλλίας και στο Μπορντό, νοτιοδυτικά, σύμφωνα με συνδικαλιστική πηγή. 

Τα συνδικάτα του France Télévisions φοβούνται πως η μείωση των κονδυλίων που επιδεινώνεται από την καθυστέρηση καταβολής των εσόδων από τη διαφήμιση, που ανέρχονται σε εξήντα εκατομμύρια ευρώ το 2012, οδηγεί σε ένα 
«κοινωνικό σχέδιο», ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που προβλέπει απολύσεις.


Η διεύθυνση του ομίλου αρνείται τον όρο «κοινωνικό σχέδιο», όμως προειδοποίησε τους 10.000 εργαζόμενους του ότι μπορεί να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του προσωπικού από το 5% που έχει προλέψει μέχρι σήμερα για την περίοδο 2011-2015.