Αντιμέτωπη με κατηγορίες για προσβολή δημοσίας αιδούς είναι μια νεαρή γυναίκα από την Τυνησία που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από αστυνομικούς οι οποίοι δεν δίστασαν να δηλώσουν ότι την βρήκαν με τον αρραβωνιαστικό της σε «ανήθικη στάση».  
Φορώντας ένα μαύρο μαντήλι και γυαλιά, η νεαρή γυναίκα έφτασε σήμερα το πρωί στον ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα της απαγγελθούν κατηγορίες για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

«Όλος ο κόσμος με υποστηρίζει. Ζητώ την υποστήριξή σας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο προτού εισέλθει με τους δικηγόρους της στο γραφείο του ανακριτή Μοχάμεντ Μπεν Μέφτα.

Η 27χρονη που έπεσε θύμα βιασμού από αστυνομικούς στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα ανακριθεί στο πλαίσιο μιας δικαστικής έρευνας εναντίον εκείνης και του αρραβωνιαστικού της για «προσβολή δημοσίας αιδούς», ένα αδίκημα για το οποίο κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση.

Οι δυο αστυνομικοί που κατηγορούνται ότι την βίασαν είχαν δηλώσει ότι βρήκαν το ζευγάρι σε μια «ανήθικη στάση» όταν τους συνέλαβαν, λίγο πριν βιάσουν την κοπέλα.

«Είναι μια υπόθεση που ντροπιάζει την Τυνησία. Στον πολιτισμό μας, ακόμη και στα μάτια του νόμου, έχουμε την τάση να θεωρούμε τα θύματα υπεύθυνα για τον βιασμό τους», κατήγγειλε η δικηγόρος του θύματος.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το πρωί μπροστά από το δικαστήριο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στη νεαρή γυναίκα.

Οι δυο κατηγορούμενοι αστυνομικοί, βρίσκονται ήδη στην φυλακή και είναι αντιμέτωποι- αν κριθούν ένοχοι-με βαριές ποινές.