Οι βελγικές αρχές απαγόρευσαν στους υποψήφιους στις δημοτικές εκλογές της 14ης Οκτωβρίου στη χώρα να δίνουν στο ψηφοδέλτιό τους το όνομα «Λε Πεν» (LEPEN).
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την προσφυγή της προέδρου του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λε Πεν.

Ο δικαστής του δικαστηρίου της Ναμίρ έδωσε την εντολή δύο ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν σε δύο μικρές πόλεις στη Βαλονία, την Σαμπρβίλ και την Γκεμπλού, να αφαιρέσουν το όνομα LEPEN υπό την απειλή προστίμου 2.500 ευρώ την ημέρα.

Ανεξάρτητοι υποψήφιοι είχαν βαφτίσει επίσημα Lepen τη λίστα τους (Ligue Européenne Patriotique, Egalitaire et Nationaliste), αλλά η αναφορά στην αρχηγό του γαλλικού κόμματος ήταν εμφανής.

Τρία άλλα τοπικά ψηφοδέλτια με τον τίτλο LEPEN και Βελγικό FN, αποτελούν το αντικείμενο και άλλων προσφυγών σε δικαστήριο του Σαρλερουά, το οποίο θα αποφασίσει την Πέμπτη.

Το γαλλικό Front National έχει εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση εδώ και πολλά χρόνια με το Βέλγιο για την απαγόρευση της χρήσης οποιουδήποτε λογότυπου παρόμοιου με το δικό του από τις λίστες του κινήματος της βελγικής ακροδεξιάς, που είναι εξαιρετικά κατακερματισμένη.