Η τουρκική αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει διαδηλωτές κατά του πολέμου που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κοινοβούλιο σήμερα καθώς οι βουλευτές συζητούσαν κεκλεισμένων των θυρών ένα σχέδιο απόφασης που εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία εάν η κυβέρνηση το κρίνει απαραίτητο.
Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς είδε μερικές δεκάδες διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα όπως «Δεν θέλουμε πόλεμο!» και «Ο συριακός λαός είναι αδελφός μας!», μπροστά στο κτίριο της βουλής στην πρωτεύουσα Άγκυρα. Το τουρκικό πυροβολικό πλήττει στόχους κοντά στην παραμεθόρια πόλη Τελ Αμπιάντ για δεύτερη ημέρα σήμερα, απαντώντας στη ρίψη ενός όλμου χθες στο χωριό Ακτσάκαλε από την οποία σκοτώθηκαν πέντε πολίτες.

Οι τούρκοι βουλευτές συζητούν κεκλεισμένων των θυρών για το εάν θα παρατείνουν την έγκριση που είχαν δώσει πριν από πέντε χρόνια για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, που είχε αρχικά δοθεί προκειμένου να διεξάγονται επιδρομές εναντίον βάσεων και θέσεων των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

Το μνημόνιο το οποίο εστάλη στη βουλή από την κυβέρνηση τη νύχτα αναφέρει ότι ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επιθετικές ενέργειες κατά του τουρκικού εδάφους τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργώντας «επιπρόσθετους κινδύνους» για την ασφάλεια της Τουρκίας.