Πολυτελείς και διάσημες μάρκες, όπως η Armani και η Louis Vuitton, ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Αργεντινή, καθώς αρνούνται να συμβιβαστούν με τους νέους σκληρούς οικονομικούς περιορισμούς της χώρας.
Έτσι σύντομα θα αδειάσουν τα ράφια και τα καταστήματα τους στη λεωφόρο Alvear, όπου οι τουρίστες συχνά έκαναν τις βόλτες του προκειμένου να χαζέψουν τα τελευταία κομμάτια των οίκων.   

Η Kenzo, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, αναμένεται να κλείσει το κατάστημά της στις 10 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στις μάρκες που εγκαταλείπουν την Αργεντινή συγκαταλέγονται η Emporio Armani, η Yves Saint Laurent, η Escada, η Calvin Klein Underwear, η Polo Ralph Lauren, η Louis Vuitton και η Cartier.   

Οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, καθώς η κυβέρνηση της χώρας επιβάλλει μέτρα, με σκοπό να προωθήσει την εγχώρια παραγωγή και να βοηθήσει τους φτωχούς.   

Ωστόσο, για τους Αργεντίνους αυτό το γεγονός δεν θα επηρεάσει σχεδόν καθόλου τη ζωή τους, αφού οι τσάντες Louis Vuitton που συνηθίζει να κρατάει η πρόεδρος της χώρας, Cristina Fernadez, κοστίζουν όσο ο μηνιαίος μισθός ενός εργάτη. Όμως, θα αφήσει εκατοντάδες ανθρώπους χωρίς δουλειά.   

Από την άλλη πλευρά, εταιρείες όπως η Lacroix και η Lacoste έχουν καταφέρει να βοηθήσουν την οικονομία της Αργεντινής, με το να ανοίξουν εργοστάσια στη χώρα και με το να χρησιμοποιούν εγχώρια υλικά για την κατασκευή των προϊόντων τους. 


Επιμέλεια: Ντία Μούλου