Στα χέρια των κουβανικών Αρχών βρίσκεται η διάσημη μπλόγκερ Γιοάνι Σάντσες, η οποία εδώ και χρόνια «παρακολουθεί» με ιδιαίτερα κριτική ματιά τα όσα γίνονται στην πατρίδα της. Η νεαρή, η οποία συνεργάζεται με την El Pais, επρόκειτο να μεταβεί στην πόλη Μπαγιάμο για να καλύψει τη δίκη ενός Ισπανού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

«Η φιλοαμερικανή Γιοάνι Σάντσες συνελήφθη στο Μπαγιάμο όπου είχε μεταβεί για να προκαλέσει και να στήσει ένα σόου για τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να διαταράξει τη διεξαγωγή της δίκης» αναφέρει ένας άλλος blogger, ο οποίος μεταδίδει συχνά πληροφορίες από τις κουβανικές αρχές.

Ένας δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου του Μπαγιάμο, ο Γκαρσία Γκινάρτε, έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ότι η Σάντσες «μετέβη στο Μπαγιάμο για να προκαλέσει και να διαταράξει τη διεξαγωγή της δίκης. Συνελήφθη από τις τοπικές αρχές».

Σύμφωνα με τις δύο αυτές πηγές η Γιοάνι Σάντσες συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της, τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο Ρεϊνάλντο Εσκομπάρ που «είχε λάβει εντολές από τους Αμερικανούς να επηρεάσει τη διεξαγωγή της δίκης».

Ο Άνχελ Καρομέρο, 27 ετών και ηγετικό στέλεχος της νεολαίας του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Πηγή: in.gr