Ο τουρκικός στρατός απάντησε σήμερα στην επίθεση με πυρά όλμων από την Συρία που έπληξαν την επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Πρόκειται για ένα ακόμα ανταποδοτικό πλήγμα στις συριακές επιθέσεις με όλμους και οβίδες εναντίον των τουρκικών εδαφών, που μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει το θάνατο σε πέντε τούρκους αμάχους, κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

Χθες, ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η Άγκυρα δεν ενδιαφέρεται για πόλεμο με τη Συρία, ωστόσο ενδεχόμενη ένοπλη σύγκρουση με τη Δαμασκό δεν είναι μακριά από τη σφαίρα της πραγματικότητας. Παράλληλα, προειδοποίησε σήμερα υπογραμμίζοντας μάλιστα πως το να δοκιμάσει κανείς την αποτρεπτική δυνατότητα της Άγκυρας θα ήταν ένα «θανάσιμο λάθος».

«Δεν μας ενδιαφέρει ο πόλεμος, αλλά ούτε είμαστε μακριά από αυτόν. Αυτό το έθνος έχει έρθει εδώ που βρίσκεται σήμερα έχοντας περάσει διηπειρωτικούς πολέμους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν, υιοθετώντας ένα επιθετικό ύφος κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στην Κωνσταντινούπολη.