Χιλιάδες εργαζόμενοι απεργούν από χθες σε εργοστάσιο του ομίλου Foxconn στην Κίνα, το οποίο κατασκευάζει εξαρτήματα για το iPhone 5 Apple, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση China Labour Watch.  
Όπως μεταδίδει το Reuters, η απεργία άρχισε χθες, μετά την απόφαση της διεύθυνσης να αυξήσει το επίπεδο παραγωγής των προϊόντων της, ζητώντας από τους εργαζόμενους να δουλεύουν τις αργίες.

Στην απεργία συμμετέχουν 3 με 4 χιλιάδες εργάτες, ενώ τόσο Foxconnόσο και η Apple δεν έχουν κάνει ακόμα κάποια επίσημη δήλωση.  

Ο όμιλος Foxconn, ο οποίος εδρεύει στην Ταϊβάν, απασχολεί πάνω από 1 εκατομμύριο εργάτες και κατασκευάζει τα περισσότερα iPads καιiPhonesπαγκοσμίως. Τον περασμένο μήνα, χιλιάδες εργάτες είχαν εξεγερθεί σε εργοστάσιο στη βόρεια Κίνα, διακόπτοντας την παραγωγή για περίπου 24 ώρες.  

Η Foxconn είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών και για άλλες μεγάλες εταιρίες, όπως η  Hewlett Packard, η Nokia και η Dell Inc.  

Τόσο η Apple όσο και η Foxconn έχουν δεχτεί πολλές φορές κριτική για τις κακές συνθήκες εργασίας και τους πενιχρούς μισθούς στα εργοστάσια της Κίνας. Έκτοτε, έχουν αυξήσει την επιτήρηση στις μονάδες με σκοπό της βελτίωση των συνθηκών εργασίας, έχουν προβεί σε αυξήσεις μισθών, ενώ επίσης έχουν βελτιώσει θέματα ασφάλειας των εργαζομένων και μείωσης των υπερωριών.