Ο μεγαλύτερος γιος του Μπο Σιλάι από τον πρώτο του γάμο πιστεύεται ότι δηλητηρίαζε την μητριά του Γκου Καϊλάι, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο με αναστολή για την δολοφονία με δηλητήριο του βρετανού Νιλ Χέιγουντ, γράφουν σήμερα οι New York Times.

Η Λι Ντανίου, πρώτη σύζυγος του Μπο Σιλάι πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος, αποκάλυψε πως ο Μπο την περασμένη άνοιξη ζητούσε πληροφορίες για την υποτιθέμενη απόπειρα δηλητηρίασης με βαρέα μέταλλα της συζύγου του από τον πρωτότοκο γιο του Λι Ουανγκζί.

Ο Μπο ρώτησε τον πρώην κουνιάδο του για το θέμα αυτό και εκείνος τον έπεισε πως ο γιος του δεν είχε διαπράξει μια τέτοια εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με δικηγόρο του περιβάλλοντος του Μπο, η ίδια η Γκου Καϊλάι είχε πει ότι κάποιος την δηλητηριάζει με βαρέα μέταλλα και αυτός ήταν ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο που τα χέρια της έτρεμαν στη διάρκεια της δίκης της.

Η πρώτη σύζυγός του Μπο πιστεύει, χωρίς να έχει αποδείξεις πως η Γκου ενοχοποίησε τον γιο της Λι, ο οποίος έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Κολούμπια και εργάζεται στον οικονομικό τομέα στο Τόκιο.

"Είναι αρκετά παρανοϊκή για να κάνει κάτι τέτοιο", τονίζει η Λι Ντανίου

Η Λι γνωρίστηκε με τον Μπο το 1975, ο γιός του Λι Ουανγκζί γεννήθηκε το 1977. Χώρισαν το 1984 όταν ο Μπο γνώρισε την Γκου Καϊλάι.

Από τον δεύτερο γάμο γεννήθηκε ένας γιος, ο Μπο Γκουαγκούα, ο οποίος σπουδάζει στο Χάρβαρντ.

Ο Μπο Σιλάι θα λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης, σε ημερομηνία που δεν έχει καθοριστεί, για διάφορες κατηγορίες, ανάμεσά τούς αυτή της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας.
TAGS