Η κυβέρνηση «δεν αφήνει τίποτε στην τύχη» όταν πρόκειται για την ασφάλεια των Γάλλων, τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό, με αφορμή την εξάρθρωση ισλαμιστικού ριζοσπαστικού πυρήνα χθες Σάββατο στο Στρασβούργο και πρόσθεσε πως η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.    
«Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες ώστε να μην μείνει τίποτε κρυφό, δεν διακινδυνεύει τίποτε», τόνισε ο Ερό σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.    

«Πάντα υπάρχει κίνδυνος και πρέπει να τον περιορίσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε. Αυτό κάνουμε», πρόσθεσε.   
«Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για όλα όσα αφορούν την ασφάλεια των Γάλλων και δεν αφήνουμε τίποτε στην τύχη», υπογράμμισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Ορισμένοι μπορεί να θεωρούν ότι αυτό που συνέβη σε παντοπωλείο της Σαρσέλ δεν είναι τόσο σοβαρό», είπε ο Ερό.    
Η χθεσινή αντιτρομοκρατική επιχείρηση συνδέεται με την έρευνα για την επίθεση με «γιουγκοσλαβική αμυντική χειροβομβίδα» σε εβραϊκό παντοπωλείο στο προάστιο Σαρσέλ, που προκάλεσε έναν τραυματισμό, αλλά και την ανησυχία της εβραϊκής κοινότητας στη Γαλλία.    

«Η αστυνομία έκανε μια εξαιρετική δουλειά και μπορούμε να πούμε πως η επιχείρηση αυτή είχε αποτελέσματα», συμπλήρωσε.    
«Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην υπάρξει στα εθνικά μας εδάφη ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλεια των Γάλλων», κατάληξε ο Ερό.    

Ένα από τα μέλη του ισλαμιστικού πυρήνα που εξαρθρώθηκε χθες, ένας Γάλλος 33 ετών σκοτώθηκε στο Στρασβούργο από πυρά αστυνομικών εναντίον των οποίων είχε ανοίξει πυρ για να αποφύγει τη σύλληψη. Ο άντρας αυτός θεωρείτο ύποπτος για επίθεση στην Σαρσέλ, στο βόρειο Παρίσι.