Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία Μιτ Ρόμνι σκοπεύει να επιτεθεί σήμερα κατά της πολιτικής του Μπαράκ Ομπάμα στη Μέση Ανατολή, σε μια ομιλία του στη διάρκεια της οποίας θα επικρίνει την «παθητικότητα» του Αμερικανού προέδρου απέναντι στην άνοδο του εξτρεμισμού στη Μέση Ανατολή.
Με την ομιλία του αυτή, που έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετές ημέρες, ο Ρόμνι στοχεύει στο να ενισχύσει το κύρος του ως μελλοντικού αρχηγού κράτους στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα, τομείς που η πλειοψηφία των Αμερικανών δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Μπαράκ Ομπάμα.

«Οι επιθέσεις εναντίον τις Αμερικής τον τελευταίο μήνα δεν πρέπει να θεωρηθούν μεμονωμένες πράξεις», θα τονίσει στην ομιλία του ο Ρόμνι, σύμφωνα με αποσπάσματα της που δόθηκαν χθες Κυριακή στα μέσα ενημέρωσης. Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος αναφέρεται στις επιθέσεις στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στον αραβικό κόσμο για την αντι-ισλαμική ταινία που γυρίστηκε στις ΗΠΑ.

Ο Ρόμνι θα μιλήσει στις 11:20 τοπική ώρα (18:20 ώρα Ελλάδας) στο Στρατιωτικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια.
Οι Ρεπουμπλικάνοι κατέκριναν την αντίδραση της κυβέρνησης Ομπάμα μετά την επίθεση του αμερικανικού προξενείου στην Βεγγάζη τονίζοντας πως ο Λευκός Οίκος καθυστέρησε πολύ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική της επίθεση και υποβάθμισε τις αντιαμερικανικές απειλές.