Ο ισχυρός παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Βαϊνστάιν, ο οποίος συγκεντρώνει χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών, θα προβάλει δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, την πρώτη ταινία μυθοπλασίας που αφηγείται την επιδρομή η οποία οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Η ταινία - με τίτλο «SEAL Team Six: The Raid on Osama bin Laden», που τη διανομή της θα κάνει ο Βαϊνστάιν - θα προβληθεί στις 4 Νοεμβρίου από το τηλεοπτικό δίκτυο National Geographic, σύμφωνα με ανακοίνωση του καναλιού που επικαλέστηκε τον πρόεδρό του Χάουαρντ Όουενς και τον Βαϊνστάιν, ο οποίος δήλωσε ότι η ταινία «θα μιλήσει σε όλους τους Αμερικανούς».

Η ταινία έχει σκηνοθετηθεί από τον Τζον Στόκουελ και η παραγωγή της για μεταγενέστερη προβολή στις αίθουσες έχει γίνει από τον Νίκολας Σαρτιέ, παραγωγό της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «The Hurt Locker». Στο τρέιλερ που ανέβηκε στο διαδίκτυο, οι χαρακτήρες της ταινίας δηλώνουν: «Θα είμαστε η ομάδα που θα ξεφορτωθεί τον Οσάμα» και «ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παίζει την προεδρία του σε αυτή την αποστολή».

Ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε δώσει προσωπικά το πράσινο φως για την αποστολή των καταδρομέων της ελίτ μονάδας των SEAL που σκότωσαν τον ηγέτη του τρομοκρατικού δικτύου Αλ Κάιντα στις 2 Μαΐου του 2011, στο κρησφύγετό του στο Αμποταμπάντ στο Πακιστάν.

«Η αναπαράσταση των γεγονότων που έλαβαν χώρα εκείνο το βράδυ είναι συναρπαστική, για να μην πω κάτι περισσότερο», αναφέρει ο Βαϊνστάιν σε ανακοίνωσή του.«Νομίζω ότι το κοινό θα γοητευθεί όπως και εγώ από την αρχή και έως το τέλος της ταινίας. Είμαι πολύ υπερήφανος ως πολίτης της Αμερικής που διαδραματίζω ένα ρόλο ώστε αυτό το καταπληκτικό επεισόδιο της πρόσφατης αμερικανικής ιστορίας να το δουν όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά».    


Πηγή: naftemporiki.gr