Η Σερβία θα είναι η πρώτη χώρα όπου θα αρχίσει να κατασκευάζεται ο αγωγός South Stream, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της SrbijaGas, Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς.  
 Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σίγουρη επένδυση στη Σερβία, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, τόνισε ο κ. Μπαγιάτοβιτς και πρόσθεσε: «Στις 29 Οκτωβρίου θα υπογραφεί η επενδυτική απόφαση και στα τέλη Δεκεμβρίου θα αρχίσουν τα χερσαία έργα κατασκευής επί σερβικού εδάφους».  

Ο κ. Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αγορά σωλήνων και εξοπλισμού για τους σταθμούς συμπίεσης.  

«Το κόστος των σταθμών συμπίεσης ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα χρειαστούν 450.000 τόνοι σωλήνες» ανέφερε ο κ. Μπαγιάτοβιτς.   

Μιλώντας για τα μελλοντικά, επενδυτικά σχέδια της SrbijaGas, ο κ. Μπαγιάτοβιτς ανέφερε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση της β' φάσης στον αποθηκευτικό χώρο, Banatski Dvor και η κατασκευή νέου σταθμού αποθήκευσης στο χωριό Srpski Itebej, που βρίσκεται επίσης στη Βοϊβοντίνα.  

«Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών έργων, η Σερβία θα είναι σε θέση να αποθηκεύει τόσο υγραέριο όσο καταναλώνει σε ένα έτος» επισήμανε ο κ. Μπαγιάτοβιτς.