Οι ρατσιστικές αναφορές του σουηδού δημοσιογράφου, Μπο Χάνσον, κόστισαν τον «εξοβελισμό» του από τα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου της ΑΙΚ Στοκχόλμης, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

O Χάνσον, στη διάρκεια του σχολιασμού του για το «Sveriges Radio» από τα δημοσιογραφικά θεωρεία και αγνοώντας ότι βρισκόταν «στον αέρα», ακούστηκε να αναφέρεται σε μαύρους ποδοσφαιριστές με τον χαρακτηρισμό «σκούροι», στην αναμέτρηση της ΑΙΚ με την Γκέφλε.

Στη διάρκεια του σχολιασμού της αναμέτρησης μέσω του ίντερνετ, ακροατές άκουσαν μία φωνή, η οποία αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν του Χάνσον, να κάνει αρκετές αναφορές σε «σκούρους». Η συνέχεια στο θέμα δόθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΙΚ, Τόμας Εντσέλιους, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα «Sportbladet» ότι «δεν επιτρέπεται πια η είσοδος στον Μπο Χάνσον στον χώρο για τους δημοσιογράφους για την τρέχουσα περίοδο. Αυτό που έκανε είναι αντίθετο με τις αξίες μας. Έχουμε μηδενική ανοχή σε θέματα ρατσισμού».

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος του ραδιοφωνικού σταθμού «Sveriges Radio», Γιάκομπ Σίλεν, αναφέρει σε δήλωσή του ότι «τέτοια σχόλια δεν πρέπει και δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέπονται στις μεταδόσεις μας. Λυπούμαστε βαθύτατα».

Από την πλευρά του, ο Χάνσον ισχυρίστηκε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sportbladet» ότι μιλούσε στον εαυτό του. «Ποτέ δεν υπήρξε πρόθεση να γίνει μετάδοση. Δεν είχα ιδέα», υποστήριξε.

Πηγή: naftemporiki.gr