Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν 18 ακόμη μέλη της υπηρεσίας δίωξης εγκλήματος της αστυνομίας της Μασσαλίας στη νοτιοανατολική Γαλλία, στο πλαίσιο μιας έρευνας για διαφθορά που έχει αρχίσει η υπηρεσία. Ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις έχει φτάσει τους 30.   
«Δεκαοκτώ αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», δήλωσε μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Εξάλλου, την Παρασκευή επτά μέλη της υπηρεσίας δίωξης εγκλήματος της Μασσαλίας που φέρονται να έχουν εκβιάσει εμπόρους ναρκωτικών και να έχουν υπεξαιρέσει από αυτούς χρήματα και ναρκωτικά συνελήφθησαν και ακόμη πέντε τέθηκαν υπό δικαστικό έλεγχο.

Ύστερα από αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε τη διάλυση της ομάδας της υπηρεσίας δίωξης εγκλήματος στην οποία ανήκαν αυτοί οι αστυνομικοί.

«Τα γεγονότα για τα οποία κατηγορούνται είναι εξαιρετικής σοβαρότητας» και «έχουν επιβεβαιωθεί», σημείωσε ο Βαλς, ενώ πρόσθεσε ότι «έπληξαν την τιμή και την τιμιότητα την οποία θα πρέπει να επιδεικνύουν όσοι και όσες είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των συμπολιτών μας».