Την άλλη εβδομάδα στη Ντόχα συνέρχεται το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, ο κύριος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, με στόχο τη διεύρυνσή του με άλλες ομάδες, οι οποίες αντιτίθενται στις αρχές της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε ένα από τα μέλη του.   
«Προκαταρκτικές συζητήσεις θα γίνουν στις 15 και 16 Οκτωβρίου στην Ντόχα και το Συμβούλιο θα συνέλθει στις 17 Οκτωβρίου», δήλωσε ο Λουάι αλ Σάφι, μέλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι «οι συνομιλίες θα αφορούν την αναδιάρθρωση» αυτού του συνασπισμού κατά τρόπο ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτό περισσότεροι αντιπολιτευόμενοι.    

Σύμφωνα με τον ίδιο, νέες ομάδες της αντιπολίτευσης αναμένεται να ενταχθούν στο Συριακό Εθνικό Συμβούλιο.    

«Είκοσι πέντε μη κυβερνητικές οργανώσεις θα συσπειρωθούν επίσης στο Συριακό Εθνικό Συμβούλιο», πρόσθεσε.    

Τον περασμένο μήνα το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να περιλάβει κι άλλες ομάδες της αντιπολίτευσης, αλλά αρνήθηκε να δεχτεί στους κόλπους του την Επιτροπή Συντονισμού για την Εθνική και Δημοκρατική Αλλαγή (CCCND), η οποία αγωνίζεται για μια αλλαγή καθεστώτος στη Δαμασκό με ειρηνικά μέσα.    

Οι συνομιλίες στην Ντόχα γίνονται έπειτα από τις επικρίσεις που δέχθηκε το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο ότι δεν έχει καταφέρει να ενώσει την συριακή αντιπολίτευση στους περισσότερους από 19 μήνες που διαρκεί η εξέγερση κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.