Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν σήμερα μέλη της Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Εργατικών Συνδικάτων στο κέντρο του Βελιγραδίου, κατά των συνεχών ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και της απουσίας κοινωνικού διαλόγου.   
Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε προειδοποιητική ωριαία στάση εργασίας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια, ζήτησαν από την κυβέρνηση να τηρεί το Σύνταγμα, τους νόμους και τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να εμποδίσει τη διαφθορά και την πώληση κοινωνικής περιουσίας.  

«Αν δεν υπάρξουν αποτελέσματα σε 15 μέρες θα οργανωθεί μεγάλη διαδήλωση με τη συμμετοχή τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων στο κέντρο του Βελιγραδίου» τόνισε ο πρόεδρος της συνοσπονδίας Ίβιτσα Τσβετάνοβιτς.  

Υπογραμμίζοντας ότι η συνομοσπονδία στηρίζει την κυβέρνηση στη μάχη κατά της διαφθοράς και της λεηλασίας δημόσιων οργανισμών άσκησε κριτική για τις αναγγελθείσες αλλαγές στο νόμο περί εργασίας και είπε ότι η συνομπονδία ζητά να συμμετάσχει στο έργο του κοινωνικού –οικονομικού συμβουλίου.