Στο 30% -το υψηλότερο της τελευταίας εξαετίας- έφτασε το ποσοστό στήριξης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), μετά και από την ανακοίνωση της ανάδειξης του πρώην υπουργού Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ ως υποψήφιου καγκελάριου στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2013.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα είναι η τρίτη μέσα σε μία εβδομάδα που δείχνει ότι το SPD αυξάνει τα ποσοστά του.

Σύμφωνα με αυτήν, το SPD έχει κερδίσει μία μονάδα και ανέβηκε στο 30%.

Ωστόσο, και οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ανέβασαν το ποσοστό τους, επίσης κατά μία μονάδα, φτάνοντας στο 36%.

Οι Πράσινοι παραμένουν σταθερά στο 12% ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), ο εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών στον κυβερνητικό συνασπισμό, βρίσκονται στο 4%, δηλαδή κάτω από το όριο που απαιτείται για να μπουν στο Κοινοβούλιο.

Το Σοσιαλιστικό Αριστερό Κόμμα και οι Πειρατές έχουν χάσει από μία μονάδα και έπεσαν στο 7% και 6% αντίστοιχα.


Δημοφιλέστερη αρχηγός η Μέρκελ


Αν και στο ερώτημα της δημοφιλίας προηγείται ακόμη η Άνγκελα Μέρκελ, ο Π.Στάινμπρουκ έχει περιορίσει κατά πολύ την απόσταση που τον χωρίζει από την Γερμανίδα καγκελάριο.

Βρίσκεται στο 35%, έντεκα μονάδες πίσω από την Μέρκελ (46%), την οποία οι Γερμανοί εμπιστεύονται περισσότερο για το χειρισμό της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.