Έκκληση για προσφορές απηύθυνε ο Ερυθρός Σταυρός, ώστε να βοηθήσει επιπλέον 300.000 οικογένειες φέτος στην Ισπανία, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με μια χωρίς προηγούμενο εξάπλωση της φτώχειας στη χώρα.  
Στα πρότυπα των εκστρατειών που κάνει για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ο Ερυθρός Σταυρός ελπίζει να συγκεντρώσει 30.5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν στους σοβαρά πληγέντες από την κρίση της Ισπανίας και δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση, σημείωσε ο εκπρόσωπός του, Φερνάνδο Κουέβας.   

«Είναι οι οικογένειες των οποίων όλα τα μέλη σε εργάσιμη ηλικία είναι άνεργα, άνθρωποι που χάνουν την κατοικία τους λόγω εξώσεων, νέα πρόσωπα για τον Ερυθρό Σταυρό τα οποία δεν είναι συνηθισμένο να ζητούν βοήθεια από δίκτυα κοινωνικής προστασίας», πρόσθεσε.     

Για να στηρίξει αυτήν την εκστρατεία, υπό την ονομασία «Σήμερα περισσότερο από ποτέ, απέναντι στην κρίση», η φιλανθρωπική οργάνωση διένειμε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα 25 δευτερολέπτων, το οποίο εμφανίζει τον πατέρα και τα δύο του παιδιά στην κουζίνα, γύρω από ένα αδειανό ψυγείο, να δειπνούν μία ομελέτα από μόλις ένα αυγό.     

Έως σήμερα ο Ισπανικός Ερυθρός Σταυρός απαριθμούσε ως αποδέκτες της βοήθειάς του δύο εκατ. ανθρώπους.     

Ωστόσο, όπως όλες οι υπόλοιπες ανθρωπιστικές οργανώσεις, καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει μία εκρηκτική ζήτηση, όσο αυξάνεται η ανεργία στη χώρα, με συνεπακόλουθα αυξανόμενους δείκτες: το 24,63% του εργασιακά ενεργού πληθυσμού, με πάνω από 53% μεταξύ των νέων κάτω των 25 ετών και με 1.737.600 νοικοκυριά να έχουν όλα τα μέλη τους άνεργα.     

Απέναντι στην κοινωνική αυτή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για πρώτη φορά στην ιστορία του Ερυθρού Σταυρού στη χώρα, το σύνολο των προσφορών που θα δεχθεί η οργάνωση θα διατεθούν για «να καλυφθεί η έκκληση που έχει απευθύνει στον κόσμο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 300.000 αποδεκτών» της δράσης του, είπε ο Κουέβας.