Οι αρχές του Ισημερινού δεν έχουν ακόμα νέα για την τύχη των τεσσάρων μεταλλωρύχων που έχουν εγκλωβιστεί από χθες Παρασκευή σε βάθος 150 μέτρων κάτω από τη γη μετά την κατάρρευση υπόγειας στοάς σε ορυχείο του Πορτοβέλο στα νοτιοδυτικά της χώρας, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

"Μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία επαφή μαζί τους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής υπουργός Ορυχείων Χόρχε Εσπινόζα. "Οι εργασίες των διασωστών συνεχίζεται και είμαστε πολύ κοντά στο να κατέβουμε" στη στοά που δημιουργήθηκε από το ατύχημα, υπογράμμισε.

Οι αρχές "έχουν πολλές ελπίδες ότι οι μεταλλωρύχοι είναι ζωντανοί", πρόσθεσε ο Εσπινόζα. "Πιστεύουμε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να επιβιώσουν".

Οι μεταλλωρύχοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 150 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης στο πέμπτο επίπεδο το ορυχείου Κάζα Νέγκρα.

Οι συνάδελφοί τους μετέχουν στην επιχείρηση διάσωσής τους κατά την οποία ένα γεωτρύπανο προσπαθεί να ανοίξει ένα πέρασμα μέχρι τους εγκλωβισμένους που βρίσκονται σε μία στοά με πλάτος 2,5 μέτρα, 2 μέτρα ύψος και περίπου 60 μέτρα μήκος.