Η διαδήλωση σήμερα στο Παρίσι κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος συγκέντρωσε 825.000 διαδηλωτές, λιγότερους σε σχέση με προηγούμενες κινητοποιήσεις όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ το CGT και το CFDT, δύο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Γαλλίας ανακοίνωσαν ότι οι διαδηλωτές ανήλθαν σε 2,5 με τρία εκατομμύρια.

Ο αριθμός αυτός που έδωσε η αστυνομία είναι ο μικρότερος για τις πέντε ημέρες κινητοποιήσεων στο Παρίσι κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων που έχουν διοργανωθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου ύστερα από έκκληση των συνδικάτων.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στην απεργία της Τρίτης, την πέμπτη κατά σειρά κινητοποίηση κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ο αριθμός των διαδηλωτών ανήλθε σε 825.000, ενώ σύμφωνα με τα συνδικάτα CGT και CFDT οι διαδηλωτές έφθασαν τα τρία εκατομμύρια.

Στην κινητοποίηση του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου, ημέρα αργίας, που οι διαδηλωτές πήγαν στις συγκεντρώσεις μαζί με τις οικογένειές τους, ο αριθμός τους ήταν 899.000 σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και σχεδόν τρία εκατομμύρια σύμφωνα με τα συνδικάτα.

Την τελευταία ημέρα των κινητοποιήσεων, την Τρίτη, καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχής στις συγκεντρώσεις με 1,2 εκατομμύρια διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία και 3,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα συνδικάτα.

Σήμερα το μεσημέρι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε 264 συγκεντρώσεις στη Γαλλία ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κρίνει τη σημερινή συμμετοχή μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων που προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη.

Μια νέα ημέρα κινητοποιήσεων σε πανεθνική εμβέλεια έχει προγραμματιστεί την Τρίτη, παραμονές της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου στη Γερουσία.