Σε νέο επίπεδο-ρεκόρ έφτασε το 2012 και για έκτο συνεχές έτος, ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη Γερμανία.  
Μάλιστα, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας, σημειώθηκε υποχώρηση του αριθμού των ανέργων.  
«Κατά την διάρκεια του έτους 2012 περίπου 41,5 εκατ. κάτοικοι της Γερμανίας διέθεταν εργασία, δηλαδή 416.000 [ή 1%] περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά», αναφέρει η Destatis σε ανακοίνωσή της.  

Η υπηρεσία σημειώνει πάντως πως παρά το ότι πρόκειται για νέο ρεκόρ, η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων (μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών-αυτοαπασχολούμενων κ.ά.) ήταν λιγότερο ταχεία το 2012 σε σχέση με το 2011, λόγω της δυσκολότερης οικονομικής συγκυρίας.  

 Επικαλούμενη αυτά τα προκαταρκτικά δεδομένα η Destatis αναφέρει επίσης ότι ο αριθμός των ανέργων συρρικνώθηκε κατά 162.000 το 2012 ήτοι στο 6,5%, που σημαίνει ότι φθάνουν τα 2,34 εκατ. ανθρώπους.  

Αν και παραμένει ιδιαίτερα ρωμαλέα σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην αγορά εργασίας της Γερμανίας καταγράφονται παρ' όλ' αυτά το τελευταίο διάστημα ορισμένες ενδείξεις επιδείνωσης.  

Σύμφωνα με την υπηρεσία για την απασχόληση, το συνολικό ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε το Νοέμβριο στο 6,5%, όμως βάσει των εποχικά διορθωμένων στοιχείων, τα οποία είναι ακριβέστερα, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 5.000 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.  

Τα στοιχεία για τον Δεκέμβριο πρόκειται να δημοσιευτούν από την υπηρεσία για την απασχόληση αύριο.