Ξεκληρίστηκε μία οικογένεια στη Συρία έπειτα από αεροπορική επιδρομή των συριακών ένοπλων δυνάμεων στην Μουανταμίγια αλ Σαμ, ένα προάστιο της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα, στην πλειονότητά τους παιδιά.

Παράλληλα τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα πρατήριο καυσίμων σε προάστιο της Δαμασκού από αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με δύο ακτιβιστές της αντιπολίτευσης οι οποίοι βρίσκονται επιτόπου.

Άλλοι βομβαρδισμοί, τόσο από την πολεμική αεροπορία όσο και από το πυροβολικό, στοίχισαν τη ζωή σε πολλούς ακόμα ανθρώπους ενώ αναφέρθηκαν και τραυματισμοί σε διάφορες άλλες περιοχές στην περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας, ανέφερε η ίδια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία βασίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία στη Συρία, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει ακριβή απολογισμό προς το παρόν.

Σύμφωνα πάντα με αυτή την ΜΚΟ, το πυροβολικό βομβάρδισε το πρωί περιοχές στην Ντούμα και στη Χαράστα, βορειοδυτικά της Δαμασκού, καθώς και μια περιοχή κοντά στην Καμπούν της Δαμασκού, ενώ βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και σε συνοικίες νότια της πρωτεύουσας.

Ένα μικρό κορίτσι σκοτώθηκε σε ένα βομβαρδισμό στη Σαρακέμπ, στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, κατά το Παρατηρητήριο.

Κατά έναν πρώτο προσωρινό απολογισμό της ΜΚΟ, η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία.

Χθες Τρίτη ο απολογισμός των θυμάτων της σύρραξης στη χώρα έφθασε τους 104 νεκρούς, περιλαμβανομένων 35 πολιτών, 38 ανταρτών και 31 στρατιωτικών.
TAGS