«Περήφανος για την αστυνομία και τους καραμπινιέρους» οι οποίοι «μου χάρισαν ξανά την ελευθερία μου», δήλωσε μιλώντας προς μέσα ενημέρωσης ο Ιταλός επιχειρηματίας Αντρέα Καλέβο, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής την 16η Δεκεμβρίου κι απελευθερώθηκε με επιχείρηση των ιταλικών δυνάμεων ασφαλείας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ο Καλέβο, 31 ετών, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας, με καταγωγή από το Λέριτσι της βορειοδυτικής Ιταλίας, παρέμεινε στα χέρια των απαγωγέων του για δυο εβδομάδες, μέσα σε ένα υπόγειο, σε πλήρη απομόνωση.

Η αδελφή του, την παραμονή των Χριστουγέννων, είχε απευθύνει έκκληση από τα ιταλικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την άμεση απελευθέρωση του αδελφού της, χωρίς όμως να καταφέρει να συγκινήσει την σπείρα των απαγωγέων. Την τετραμελή ομάδα των κακοποιών συναπάρτιζαν τρεις Ιταλοί και ένας Αλβανός, που συνελήφθησαν και, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάζονται με την ιταλική δικαιοσύνη.

Πριν λίγο ο Καλέβο πήγε στην επιχείρησή του κι ευχαρίστησε τους υπαλλήλους και τους φίλους του για την έμπρακτη αλληλεγγύη που έδειξαν στην οικογένειά του. Στην κωμόπολη Λέριτσι, όπου γεννήθηκε και διαμένει, κάτοικοι είχαν οργανώσει σιωπηλές πορείες με αίτημα την άμεση λήξη της ομηρίας του.

Σε ένα γράμμα που τα μέλη της σπείρας είχαν αποστείλει στην οικογένεια του ομήρου, η ειδική ομάδα χημικών αναλύσεων των καραμπινιέρων κατάφερε να εντοπίσει ένα δακτυλικό αποτύπωμα το οποίο και συνέβαλε σημαντικά στο να στηθεί η επιχείρηση απελευθέρωσης. 

«Είναι σαν να ξαναγεννήθηκα. Θα χρειασθεί σίγουρα πολύς καιρός για να ξεχάσω αυτή την φοβερή εμπειρία, αλλά το σημαντικότερο είναι να επιστρέψω στην καθημερινότητα μου, στην ηρεμία», είπε ο νεαρός Ιταλός επιχειρηματίας.