Διαπραγματεύσεις για τις απολύσεις στην Iberia

Διαπραγματεύσεις για τις απολύσεις στην Iberia

Το συνδικάτο των πιλότων στην αντιμέτωπη με σωρεία προβλημάτων αεροπορική εταιρεία Iberia ζήτησε σήμερα να ενημερωθεί για το αναπτυξιακό πλάνο της επιχείρησης, καθώς ετοιμάζεται να προσέλθει στη διαπραγμάτευση με αντικείμενο την κατάργηση σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας -εξέλιξη που προκάλεσε συναγερμό στο κράτος με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ.

H Iberia, η οποία ανήκει στο Διεθνή Όμιλο Αερομεταφορέων (IAG), μαζί με την British Airways, σχεδιάζει να καταργήσει περίπου 4.500 θέσεις εργασίας, δηλαδή το ένα τέταρτο του συνόλου των εργαζομένων σε αυτή, προχωρώντας συγχρόνως στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και σε μειώσεις μισθών.

Η ζημιογόνος Iberia δηλώνει ότι οι περικοπές είναι αναγκαίες για να διασφαλιστεί η ίδια η επιβίωση της εταιρείας εν μέσω υψηλού ανταγωνισμού από τις εταιρείες που προσφέρουν χαμηλούς ναύλους και της βαθιάς ύφεσης της οικονομίας της Ισπανίας.

Η κατάσταση επιβαρύνει τα οικονομικά της Iberia και την καθιστά «βάρος» στην επιχειρηματική συνεργασία της με την πιο κερδοφόρα British Airways.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο