Τέλος θέλει να δώσει το Ισραήλ στην ανορεξία που σκοτώνει κατά μέσο όσο τριάντα έφηβους κι ενήλικες στη χώρα.   
Με νόμο που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, γυναίκες και άνδρες μοντέλα που ο δείκτης σωματικής μάζας (BMI) είναι χαμηλότερος του 18,5 δε θα προβάλλονται από τα ισραηλινά μέσα, ή διαφημίσεις, ούτε θα παρελαύνουν σε πασαρέλες.    

Ο νόμος που είχε περάσει πριν λίγους μήνες από την γυναικολόγο και βουλευτή Ρέιτσελ Αντάτο, έχει σκοπό να σταματήσει να προβάλλεται ως πρότυπο στα νέα παιδιά το πολύ αδύνατο σώμα.   

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, «κάθε διαφήμιση που έχει περάσει από επεξεργασία ώστε να δείχνει ότι το μοντέλο έχει δείκτη μάζας άνω του 18,5 ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει, θα πρέπει να αναφέρει πως η εικόνα έχει παραποιηθεί. Η ειδοποίηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη και να καλύπτει το 7% του χώρου».  

Όπως δήλωσε η Αντάτο ο νόμος αυτός «είναι επανάσταση εναντίον των ανορεξικών μοντέλων που μοιάζουν σα να τρώνε μόνο ένα μπισκότο την ημέρα και παρόλα αυτά αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά μας».  

Κάθε χρόνο σύμφωνα με την Jerusalem Post 1.500 έφηβοι αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές, ενώ το 5% που υποφέρει από ανορεξία χάνει τη ζωή του ετησίως.