Απαγορεύθηκε η συμμετοχή του ψηφοδελτίου «Σαντάμ Χουσεΐν» στις εκλογές της 23ης Ιανουαρίου στην Ιορδανία, με αποτέλεσμα να αλλάξει όνομα ώστε να πάρει το πράσινο φως από την εφορευτική επιτροπή.
«Το εκλογικό ψηφοδέλτιο εγκρίθηκε χθες έπειτα από τη μετονομασία του σε "Η τιμή του έθνους". Πλέον έχουν εγκριθεί 61 ψηφοδέλτια», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εφορευτικής επιτροπής Χουσέιν Μπάνι Χάνι, μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο Petra.

Η επιτροπή είχε εγκρίνει στις 27 Δεκεμβρίου όλες τις υποψηφιότητες για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση, εκτός από το ψηφοδέλτιο «Σαντάμ Χουσεΐν», με το αιτιολογικό ότι απορρίπτεται «κάθε όνομα το οποίο θα μπορούσε να παρακινήσει σε δογματικές, θρησκευτικές, εθνικές, ή άλλες συγκρούσεις, ή που προσβάλλει την εθνική ενότητα».

Οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο είχαν εφεσιβάλλει την Κυριακή την απόφαση, όμως το «εφετείο του Αμάν επικύρωσε την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής», πρόσθεσε ο Μπάνι Χάνι.

Στις 24 Δεκεμβρίου, η επιτροπή είχε ανακοινώσει πως πάνω από 1.500 πρόσωπα, μεταξύ τους 213 γυναίκες, θα επιδιώξουν την εκλογή τους στην αναμέτρηση για την ανάδειξη του Κοινοβουλίου.