Τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και δύο τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλου το βράδυ της Τετάρτης στο χωριό Νταϊγιόν στο καντόνι Βαλς της Ελβετίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.
«Τρία θύματα πέθαναν επί τόπου. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, στην οποία διευκρινίζεται πως και ο 33χρονος δράστης τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών προτού συλληφθεί.
 

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο ένοπλος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο κατά το παρελθόν, ενώ στην επίθεση χρησιμοποίησε δύο όπλα, σύμφωνα με τον Ρομπέρ Στενέρ, διοικητή της αστυνομίας του καντονιού του Βαλέ, ένα παλιού τύπου τουφέκι κι ένα κυνηγετικό τουφέκι.

Ο δράστης έριξε περίπου είκοσι σφαίρες. Ήταν γνωστός στην αστυνομία ως χρήστης ναρκωτικών και είχε στην κατοχή του όπλα, τα οποία του είχαν αφαιρεθεί αφού είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρείο το 2005. 

Τα τρία θύματα είναι γυναίκες, ηλικίας 32, 54 και 79 ετών. Οι δύο τραυματίες είναι άνδρες, ηλικίας 33 και 63 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης γνώριζε τα θύματά του.

Η σήμανση εξακολουθεί να ερευνά σήμερα το πρωί στο μικρό αυτό χωριό, που βρίσκεται σε ύψος 1.000 μέτρων και είναι περιτριγυρισμένο από αμπελώνες, όπως έκανε γνωστό φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου. 

Η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος νοσηλεύεται, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τους ερευνητές. Τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.


Στην Ελβετία, ο νόμος επιτρέπει σε κάθε πολίτη ηλικίας 18 ετών και άνω να διαθέτει όπλα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας περίπου δυο εκατομμύρια όπλα κυκλοφορούν στη χώρα των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι Αρχές πιστεύουν πως 240.000 όπλα δεν έχουν δηλωθεί.