Η υγεία και τα συστήματα υγείας θα βρεθούν στο επίκεντρο του φετινού οικονομικού φόρουμ του Νταβός στις 23-27 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οργανωτική επιτροπή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.  
Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, πολλοί υπουργοί Υγείας και 25 διευθυντές από διάφορους τομείς της βιομηχανίας της υγείας θα λάβουν μέρος στον διάλογο στο φόρουμ, του οποίου το σύνθημα φέτος είναι «ένας ανθεκτικός δυναμισμός».

Οι επαγγελματίες της υγείας θα εστιάσουν τις τοποθετήσεις τους «στο μέλλον των βιώσιμων εθνικών συστημάτων υγείας» και στην «ευημερία στην εργασία».

Όσον αφορά στα συστήματα υγείας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ υπογραμμίζει πως οι σημερινές προσεγγίσεις συχνά εμφορούνται από μία «βραχυπρόθεσμη οπτική», ενώ θα έπρεπε να διακατέχονται από μία «μακροπρόθεσμη θέαση» από πλευράς των διαφόρων εμπλεκομένων σε αυτά, και να αναλαμβάνονται «τολμηρές» μεταρρυθμίσεις.

Σχετικά με την ευημερία στην εργασία, το Φόρουμ πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα στις 24 Ιανουαρίου μία έκθεση στο Νταβός που θα τιτλοφορείται «Κάνοντας καλές επενδύσεις, η υγεία των εργαζομένων», βάσει των στοιχείων από μελέτη πάνω στις συνθήκες εργασίας περίπου 2 εκατ. εργαζομένων σε 125 χώρες.