Η πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ καλά κρατεί. Τα 2/3 των αμοιβών των βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι από τις 24 Δεκεμβρίου απέχουν από τις συνεδριάσεις της Βουλής, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του σώματος Τράικο Βελιάνοφσκι, επικαλούμενος σχετική διάταξη του κανονισμού περί αδικαιολόγητης απουσίας.

Οι περικοπές αυτές αφορούν 42 βουλευτές της αντιπολίτευσης υπό τη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και δύο βουλευτές του μικρού αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος NDR του Ρούφι Οσμάνι.

Οι βουλευτές αυτοί της αντιπολίτευσης απέχουν μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, κατά την θυελλώδη εξέταση του προϋπολογισμού της χώρας για το 2013.

Το SDSM σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η απόφαση για τις περικοπές των αμοιβών των βουλευτών είναι «άνευ ουσίας, καθώς ελήφθη από τον πρόεδρο μίας Βουλής η οποία από τις 24 Δεκεμβρίου υπάρχει μόνο στα χαρτιά».

Οι μηνιαίες αποδοχές των βουλευτών της ΠΓΔΜ, συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, ανέρχονται περίπου στα 1.000 ευρώ.