Εξήλθε σήμερα από το νοσοκομείο της Βρετανίας όπου νοσηλευόταν η πακιστανή έφηβη, η οποία είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από τους ταλιμπάν επειδή προωθούσε το δικαίωμα της γυναίκας στην εκπαίδευση. Ωστόσο, η 15χρονη θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι αργότερα μέσα στο χρόνο.  
Η διοίκηση του νοσοκομείου Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας ανακοίνωσε ότι η 15χρονη Μαλάλα Γιουσαφζάι πήρε εξιτήριο, αλλά θα πρέπει να εισαχθεί εκ νέου ή αργότερα μέσα στον μήνα ή τον Φεβρουάριο για να υποβληθεί σε επανορθωτική χειρουργική επέμβαση. 

Χθες Πέμπτη η πακιστανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το κορίτσι το οποίο μεταφέρθηκε στη Βρετανία μία εβδομάδα μετά την επίθεση, στις 9 Οκτωβρίου, θα μπορέσει να παραμείνει στη Βρετανία ύστερα από την απόφαση των αρχών του Μπέρμιγχαμ να προσφέρουν στον πατέρα της εργασία στο προξενείο.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Μαλάλα έβγαινε από το νοσοκομείο μόνο για να συναντήσει τον πατέρα της Ζιαουντίν, την μητέρα της Τουρπεκάι και τους μικρότερους αδελφούς της Κουσάλ και Ατούλ στο σπίτι όπου διέμεναν.

Οι γιατροί περιέγραψαν την ανάρρωσή της ως θεαματική, αλλά είπαν ότι χρειάζεται να υποβληθεί σε νέα επέμβαση για τα τραύματα τα οποία υπέστη κατά την επίθεση.

Ο πατέρας της διορίστηκε στο προξενείο αρχικά για μία τριετή θητεία η οποία μπορεί να παραταθεί για δύο ακόμη χρόνια.