Η διάσημη φράση του αμερικανού αστροναύτη, Νιλ Άρμστρονγκ, όταν έκανε το πρώτο του βήμα στη σελήνη, δεν ήταν δική του έμπνευση, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας Christianpost.com.   
Την αλήθεια για τη φράση «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα» αποκάλυψε έναν χρόνο μετά τον θάνατό του ο αδελφός του.  

«Πριν πάει στο Κανάβεραλ για την εκτόξευση, με φώναξε να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί. Μου είπε, 'Όταν πάνε τα παιδιά για ύπνο, κατέβα να παίξουμε Risk'. Την ώρα που παίζαμε, έβγαλε από την τσέπη του ένα χαρτί και με συνωμοτικό ύφος και μου είπε να το διαβάσω. Πάνω του ήταν δακτυλογραφημένη η ατάκα 'Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα'. Στη συνέχεια με ρώτησε πως μου φαίνεται, του απάντησα τέλειο και μου είπε 'το φαντάστηκα, απλά ήθελα να το διαβάσεις'».

Την αποκάλυψη αυτή, την έκανε ο Ντιν Άρμστρονγκ, σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC που προβλήθηκε πρόσφατα. Ότι δηλαδή του την έγραψαν άλλοι και δεν ήταν σε καμία περίπτωση έμπνευση της στιγμής.