Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν απο πολύ νωρίς, σήμερα, πυκνό βομαρδισμό με πυραύλους, με στόχο τη σουνίτικη συνοικία της Δαμασκού Τζομπάρ, επιδιώκοντας να απωθήσουν απ εκεί τους εξεγερμένους αντικαθεστωτικούς, που θέλουν να φθάσουν πολύ κοντά στο προεδρικό μέγαρο.

Νωρίτερα σήμερα έκανε επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, επιδιώκοντας σύμφωνα με διπλωμάτες που επικαλείται το Ρόιτερς, ανωνύμως, να εξασφαλίσει την παράταση της ιρανικής στήριξης προς το συριακό καθεστώς.

Σύμφωνα πάντως με το ιρανικό πρακτορείο Fars, ο κ. Φαϊσάλ αλ Μακντάντ έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση από τον ΟΗΕ, 60 χιλιάδες άνθρωποι έχουν φονευθεί όσο διαρκεί τους 21 τελευταίους μήνες η συριακή κρίση.

Οι εξαγερμένοι είναι στη μεγάλη πλειοψηφία σουνίτες, που πολεμούν τους Αλαουΐτες φίλα προσκείμενους στον πρόεδρο Μπασάρ Ασαντ, που παρέλαβε την εξουσία με τον θάνατο του πατέρα του Χαφέζ, αφού ο τελευταίος είχε συμπληρώσει περίπου 4(τέσσερις) δεκαετίες στην εξουσία την οποία κατέλαβε με τρόπο πραξικοπηματικό.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana, απεβίωσε ο δημοσιογράφος Σουχέιλ 'Αλι, που εργαζόταν για το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο 'Αντουνίγια'. "Υπέκυψε στα τραύματα που τού προκάλεσαν οι τρομοκράτες"τρομοκράτες είναι η ορολογία του καθεστώτος για τους εξεγερμένους αντικαθεστωτικούς.