Βίντεο όπου ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι εξυβρίζει το Ισραήλ και τους Εβραίους με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς μετέδωσαν τα αιγυπτιακά ΜΜΕ. Το βίντεο αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις των δυο χωρών.
Σύμφωνα με τον Σκάι, στο βίντεο, που χρονολογείται από το 2010, ο Μόρσι αποκαλεί τους Εβραίους «αιμοβόρους, απογόνους χοίρων και πιθήκων», ενώ αναφέρει ότι οι Ισραηλινοί δεν έχουν καμία θέση στη Μέση Ανατολή, και πρέπει να διωχθούν από «τα μουσουλμανικά εδάφη». «Ή (αναγνωρίζεις) τους Σιωνιστές και ό,τι θέλουν, ή κάνεις πόλεμο. Αυτό είναι ό, τι καταλαβαίνουν οι κατακτητές της γης της Παλαιστίνης – αυτές οι βδέλλες, που επιτίθενται στους Παλαιστινίους, οι πολεμοκάπηλοι, οι απόγονοι των πιθήκων και των χοίρων» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, η μοναδική λύση που προκρίνει για την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος ο Μόρσι είναι η «αντίσταση με όλες τις μορφές της», δηλώνοντας ότι οιεσδήποτε συνομιλίες με τους Ισραηλινούς «είναι χάσιμο χρόνου και ευκαιριών.»