Ο γάλλος ηθοποιός Ζεράαρ Ντεπαρντιέ επισκέφθηκε σήμερα την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Μορδοβίας, Σαράνσκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιταρ-Τας, για να γιορτάσει τα χριστούγεννα με τους ορθόδοξους της Ρωσίας, λίγες ώρες αφότου παρέλαβε το νέο του, διαβατήριο από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Σαράνσκ, ο Ντεπαρντιέ κούναγε το νέο του διαβατήριο μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες. Υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν τοπικοί αξιωματούχοι και γυναίκες ντυμένες με την παραδοσιακή ρωσική φορεσιά, οι οποίες του πρόσφεραν ψωμί και τοπικά γλυκίσματα, ενώ κάτοικοι της πόλης του έκαναν δώρο δύο γατάκια.

Ο κυβερνήτης της πόλης του πρότεινε να εγκατασταθεί στην Μορδοβία, μετέδωσε το ίδιο πρακτορείο. Το Σαράνσκ βρίσκεται σε απόσταση 640 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας και 1.600 χιλιομέτρων βορείως του Σότσι.

Στην κατοικία του Πούτιν, στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας συναντήθηκε χθες ο γάλλος ηθοποιός με τον ρώσο πρόεδρο ο οποίος του παρέδωσε το νέο του διαβατήριο ύστερα από την απόφαση του Ντεπαρντιέ να ζητήσει την ρωσική υπηκοότητα και να φύγει από την πατρίδα του Γαλλία για να γλιτώσει την επιβολή φόρου 75% στα εισοδήματα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο Ντεπαρντιέ επισκέφθηκε αξιοθέατα της πόλης, μεταξύ των οποίων το μουσείο της πόλης και ο πρόσφατα κατασκευασμένος καθεδρικός ναός του Αγίου Θεοδώρου.