Δέκα νέοι υπουργοί ορκίστηκαν νωρίτερα στα πλαίσια του πρώτου ανασχηματισμού της αιγυπτιακής κυβέρνησης που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Αύγουστο με πρωθυπουργό τον Χεσάμ Καντίλ.
Τρεις από τους νέους υπουργούς (Εφοδιασμού, Τοπικής Ανάπτυξης και Συγκοινωνιών) ανήκουν στους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Στο υπουργείο Εσωτερικών αντικαταστάθηκε ο Αχμεντ Γκαμαλεντίν, δίνοντας τη θέση του στον έως τώρα αναπληρωτή του στρατηγό Μοχάμεντ Ιμπραΐμ.

Νέος υπουργός Οικονομικών είναι τελικά ο Ελ-Μόρσι ελ Σαγιέντ Χεγκαζί, «προσωπικότητα – κλειδί» στο νέο γύρο διαβουλεύσεων με το ΔΝΤ στο Κάιρο, αντικαθιστώντας τον Μομτάζ αλ Σαΐντ. Οι υπόλοιποι επτά νέοι υπουργοί, είναι τεχνοκράτες. Το νέο υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει πρώτη φορά σήμερα, επιδιώκοντας να παράσχει εγγύηση σταθερότητας στο ΔΝΤ αλλά και στην κοινή γνώμη, λένε στην αιγυπτιακή προεδρία.

Για αύριο Δευτέρα υπάρχειι προγραμματισμένη συνάντηση κυβερνητικής αντιπροσωπείας με υψηλόβαθμο αξιωματούχο στο ΔΝΤ. Η συνάντηση θα αφορά σε όλες τις πτυχές της αιγυπτιακής οικονομίας, όπως το δημόσιο έλλειμμα και η διολίσθηση λίρας έναντι αμερικανικού δολαρίου.

Το Κάιρο επιδιώκει δανειακή βοήθεια 4,8 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ, λένε απ την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές μιλώντας ανωνύμως σήμερα στο επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ΜΕΝΑ.