Η Ινδή δικαστής, που εξετάζει την υπόθεση του ομαδικού βιασμού μιας φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, διέταξε η εμφάνιση σήμερα των πέντε κατηγορουμένων ενώπιον του δικαστηρίου να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, σε ένα πλαίσιο έντονης αναταραχής.  
«Η αίθουσα είναι κατάμεστη. Έχει καταστεί αδύνατο για το δικαστήριο να φέρει σε πέρας τη διαδικασία σ' αυτή την κατάσταση», δήλωσε η δικαστής Ναμρίτα Αγκαρουάλ, ενώ δικηγόροι διαδήλωναν θορυβωδώς.  

Δικηγόροι που ασκούν τη δικηγορία στο συγκρότημα δικαστηρίων του Σάκετ, σε νότια περιοχή του Νέου Δελχί, διαδήλωναν εναντίον συναδέλφων τους που δήλωσαν εθελοντές για να υπερασπιστούν τους κατηγορουμένους, ηλικίας 19 ως 35 ετών, που κινδυνεύουν με την ποινή του θανάτου για την απαγωγή, το βιασμό και το φόνο μιας 23χρονης φοιτήτριας.  

Η αίθουσα του δικαστηρίου, η οποία έχει περίπου 30 θέσεις, κατακλύσθηκε το μεσημέρι από περίπου 150 ανθρώπους, δεκάδες από τους οποίους ήταν δικηγόροι που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση και δημοσιογράφοι του ξένου Τύπου.  

Αργά το πρωί της Δευτέρας πολλές κλούβες της αστυνομίας συνοδευόμενες από δύο περιπολικά εθεάθησαν να εισέρχονται στο συγκρότημα των δικαστηρίων. Πιστεύεται πως μετέφεραν τους υπόπτους, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από τρεις εβδομάδες.
TAGS