Για αύξηση των «μαϊμού» προφυλακτικών που εισάγονται λαθραία από τρίτες χώρες προειδοποιoύν οι βρετανικές αρχές, έπειτα από την κατάσχεση τεράστιων ποσοτήτων σε αεροδρόμια. Οι έλεγχοι έδειξαν ότι οι απομιμήσεις είναι σχεδόν πανομοιότυπες με τα πρωτότυπα, σπάνε όμως πολύ πιο εύκολα.  
«Τα προϊόντα αυτά παράγονται στην Άπω Ανατολή. [Οι κατασκευαστές] μειώνουν το κόστος χρησιμοποιώντας φθηνότερες πρώτες ύλες» δήλωσε ο Ντάντι Λι-Φροστ, επικεφαλής των ελέγχων για λογαριασμό της βρετανικής Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας.  

Η Αρχή ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες έχουν κατασχεθεί «εκατομμύρια» προφυλακτικά, τα οποία πωλούνται σε συνοικιακά καταστήματα, ψιλικατζίδικα και ανοιχτές αγορές. Τον Αύγουστο κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου παρτίδες αξίας 1,5 εκατ. λιρών, ενώ ανάλογη υπόθεση είχε απασχολήσει το αεροδρόμιο του Γιόρκσαϊρ.  

«Είναι σημαντικό να αγοράζει ο κόσμος προφυλακτικά από έμπιστα καταστήματα και φαρμακεία» είπε  ο Λι-Φροστ.  
Τα «μαϊμού» προφυλακτικά διαπιστώθηκε ότι σπάνε πολύ πιο εύκολα, αντιγράφουν όμως τα πρωτότυπα τόσο πιστά ώστε μόνο ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να τα αναγνωρίσουν.