Ένα άτομο έχει συλλάβει η Αστυνομία Λεμεσού, θεωρώντας το ως συνεργάτη των ληστών, που σήμερα στις 10.15 το πρωί, υπό την απειλή μαχαιριού άρπαξαν κοσμήματα από τον ιδιοκτήτη χρυσοχοείου στην οδό Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό.

Η Αστυνομία αναζητεί τους δράστες της ληστείας, ένα ζεύγος νεαρών αλλοδαπών, ηλικίας 25 και 20 χρονών. Σύμφωνα με εκείνα τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση των αστυνομικών, οι επίδοξοι ληστές εισήλθαν στο χρυσοχοείο ως πελάτες, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη του να τους παρουσιάσει διάφορα κοσμήματα. Συγκεκριμένα ζήτησαν να δουν αρραβώνες και διαμάντια για τον επικείμενο γάμο τους. Να σημειωθεί πως οι ίδιοι νεαροί, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, επισκέπτονταν τακτικά το κοσμηματοπωλείο, ως ενδιαφερόμενοι να διαλέξουν κοσμήματα για τους ίδιους, ή για συγγενικά τους πρόσωπα.

Στην τελευταία, σημερινή επίσκεψής τους, μόλις ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Αλέξανδρος Αναστασίου εμφάνισε ένα σταντ με κοσμήματα, ο άνδρας έσυρε μαχαίρι και υπό την απειλή του οργάνου, άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο. Ταυτόχρονα η συνεργός-κοπέλα του ληστή «άδειαζε» το στάντ από βραχιόλια, δακτυλίδια και διαμαντένια κοσμήματα. Και οι δύο ληστές μετά την ολοκλήρωση της «πράξης» εντός του κοσμηματοπωλείου, έτρεξαν και συνάντησαν διπλοκάμπινο αυτοκίνητο, που την ώρα της φυγής τους περνούσε από δίπλα τους.

Αφού ανάγκασαν τον οδηγό να το ακινητοποιήσει, επιβιβάστηκαν σ’ αυτό, συγκρούστηκαν με τις μανούβρες που έκαναν με τρία διερχόμενα οχήματα κι έφυγαν με κατεύθυνση την τουριστική περιοχή. Να σημειωθεί πως πολίτες  που άκουσαν τις φωνές του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου να καλεί σε βοήθεια, έτρεξαν στο διπλοκάμπινο, αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους δράστες. Κατάφεραν μόνο να ακινητοποιήσουν τον οδηγό του διπλοκάμπινου, ο οποίος όπως εκτιμάται από την Αστυνομία, πιθανόν να είναι συνεργάτης των ληστών και στην ουσία να τους παρέδωσε το όχημα για τη διαφυγή τους. Ο συλληφθείς που είναι Ιρακινής καταγωγής ανακρίνεται.

Το αυτοκίνητο είναι ένα διπλοκάμπινο με αριθμούς εγγραφής DBB 630. Από την Αστυνομία εκτιμάται πως είναι θέμα χρόνου η σύλληψη των ληστών, καθώς στα «χέρια» της βρίσκεται πιθανόν ο συνεργάτης τους, όπως κι ένα σακάκι κι ένα κινητό τους τηλέφωνο, που ξέχασαν στο κοσμηματοπωλείο και στα οποία πιθανόν να ανιχνευτεί γενετικό τους υλικό.

Η αξία των κοσμημάτων που άρπαξαν οι νεαροί αλλοδαποί από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γρίβα Διγενή, υπολογίζεται στις 15 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: kathimerini.com.cy