Ένας υποδειγματικής εντιμότητας Ιορδανός επέστρεψε ένα σάκο με περίπου μισό εκατ. δολάρια που βρήκε καταμεσής του δρόμου στην πόλη Ζάρκα, στα βόρεια της χώρας. Ο άντρας αυτός επικοινώνησε αμέσως με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό προκειμένου να μπορέσει να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του «πακέτου».

«Ο Ναγιέλ Τζαμάαν βρήκε σήμερα 320.000 δηνάρια (450.000 δολάρια) που ανήκαν σε τράπεζα, ενώ περπατούσε στην οδό Στρατού στη Ζάρκα», ενημέρωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Χασάν Θάχερ, μεταδίδει το πρακτορείο Πέτρα.

«Αμέσως ήλθε σε επαφή με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για να του ζητήσει βοήθεια προκειμένου να επιστρέψει τα χρήματα. Τώρα έχουμε τα χρήματα και έχουμε ξεκινήσει τις έρευνες», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι έρευνες της αστυνομίας δεν διήρκεσαν πολύ: τρεις μεταφορείς χρηματαποστολής είχαν δηλώσει νωρίτερα στην αστυνομία την απώλεια «ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού» ενώ μετέφεραν χρήματα από τράπεζα της πόλης, προσθέτει το Πέτρα.

Στο τηλεγράφημα δεν προστίθεται εάν η τράπεζα, ή η εταιρεία χρηματαποστολών πρόκειται να δώσουν εύρετρα στον κο Τζαμάαν για να επιβραβεύσουν την εντιμότητά του.